Event Details


Met Persistense, Nafearya en In Aetherium. Zaterdag 13 februari 2021. Aanvang 20:00 uur, Entree € 5,00

Persistense, een samentrekking van de woorden ‘aanhoudend’ en ‘intens’. De muziek van Persistense is geworteld in het thrash death-genre, maar de verschillende elementen in hun muziek zijn talrijk en wijdverspreid. Alles van thrash, death, extreem, tot zelfs de klassieke metal elementen die allemaal samenkomen in dit metal verslaafde vijftal, en ontwikkelt zich tot wat illuster zou kunnen worden genoemd in zowel vorm als rauwe explosiviteit. Bovendien streeft Persistense ernaar dat elk nummer een herkenbare entiteit op zich is en niet klinkt als het vorige.

Nafearya is een 4-koppige Nederlandse metalband uit Zaanstad, Nederland. De muziek van Nafearya is levendig en melodieus. We hebben veel elementen uit verschillende genres en laten dit zien in onze muziek en toneelvoorstellingen. Vanuit de diepste duisternis van onze planeet schrijven we graag in verhalen en niet op genre. De band bestaat uit vier leden. Alex Beekman, Andreas Lindner, Dave Pennekamp en Leon Muizer. Samen vormen we Nafearya. We zijn allemaal geweldige vrienden samen en we hebben vergelijkbare muziek belangen. Hoewel onze ideeën en persoonlijkheid heel verschillend zijn, gebruiken we dit goed bij het creëren records.

In Aetherium kan omschreven worden als een avant-garde symfonische metal band uit Nederland met veel verhalen in de muziek, woorden en kracht. De verhalen houden zich bezig met de dubbelzijdigheid in menselijke emoties; over hoop en verlies, over dood, liefde en lust. De zang is zowel grunt als clean. De zanger ondersteund dit door tevens gebruik te maken van samples, synth en een ewi. Dit op een basis van ingenieus drumwerk, krachtige bas gitaar, ijzersterke gitaar lijnen en toetsen die het ene moment leiden en het volgende moment ondersteunen. De band heeft een geheel eigen geluid. Soms meer leunend op black metal, soms meer progressief maar altijd op zijn eigen unieke manier.

FB event page